Slijm maken met wasmiddel

Heb je geen scheerschuim of lenzenvloeistof in huis en zijn de winkels dicht? Dan is dit slijm maken met wasmiddel recept iets voor jou. Slijm kun je namelijk ook heel makkelijk maken met wasmiddel. En wie heeft er nou geen wasmiddel in huis? Het soort wasmiddel maakt niet uit bij slijm maken met wasmiddel. Het moet alleen wel vloeibaar zijn. Je slijm krijgt natuurlijk wel een kleurtje als je gekleurd wasmiddel gebruikt.

Wat heb je nodig om slijm met wasmiddel te maken?

  • Vloeibare knutsellijm, wit of doorzichtig (van Action, Hema of Bruna; 125 ml)
  • Vloeibaar wasmiddel, kleur maakt niet uit (10 ml)
  • Een middelgrote bak
  • Een plastic lepel of spatel
  • Eetbare kleurstof, bijvoorbeeld op de bakafdeling van de supermarkt, begin met een paar druppels en kijk wat het effect is.

Stap 1: Lijm in de bak

Als eerste doe je bij slijm maken met wasmiddel alle lijm in de bak.

Stap 2: Wasmiddel erbij

Vervolgens giet je het wasmiddel erbij en roer je de lijm en het wasmiddel goed door elkaar.

Stap 3: Kleurstof erbij

Nu kun je de kleurstof er doorheen roeren. Als je wasmiddel met een kleurtje hebt gebruikt, werkt dat natuurlijk ook mee. Neem om deze kleur te versterken dezelfde tint, maar je kunt natuurlijk ook mengen. Als je roze wasmiddel hebt en je doet er blauwe kleurstof bij, krijg je paars schuim. Hier kun je leuk mee experimenteren bij slijm maken met wasmiddel.

Stap 4: Mengen geblazen

Nu is het belangrijk dat je alles heel goed gaat roeren. Het moet niet te plakkerig van structuur zijn. Als dat zo is, giet er dan nog wat vloeibaar wasmiddel bij. Het roeren duurt wel even hoor, je kunt ook een timer zetten op vijf minuten. Dan weet je zeker dat je lang genoeg hebt geroerd.

Stap 5: Kneden

En als je armen moe zijn van het roeren kun je gaan kneden. Om je slijm met wasmiddel echt goed slijmerig te krijgen, moet je namelijk nog even goed kneden met je handen. Eerst zal het nog vastplakken aan je vingers, maar als je even volhoudt zal je zien dat het steeds slijmeriger wordt en je er steeds beter mee kunt spelen.

Stap 6: Spelen maar

Nu je je armen en handen helemaal moe geroerd en gekneed hebt, kun je gaan spelen met je zelfgemaakte slijm met wasmiddel. Kneden, oprollen, vormpjes maken, overgooien…veel slijmplezier.

Tips & Tricks

  • Als je slijm na een tijdje te plakkerig wordt, giet er dan nog wat wasmiddel bij.
  • Smeer je handen in met handcrème voordat je gaat kneden, dan blijft het minder plakken aan je handen.
  • Gebruik bij slijm met wasmiddel maken eventueel Zo geef je je slijm een feestelijk tintje.

3 Comments

  1. joy

Leave a Reply